Over mij

Ik heb al heel wat mensen voor mijn lens gehad en zonder uitzondering vonden ze het spannend. De één is licht ongemakkelijk en de ander gaat liever naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling dan naar een fotograaf. Het waarom snap ik best. Ik sta niet voor niks áchter de camera.

Een foto laat vaak meer zien dan je van jezelf wilt zien. De camera’s van tegenwoordig registreren elke porie en rimpel en je bent waarschijnlijk gefocust op wat je minder leuk vindt van jezelf. Heel menselijk, we doen het allemaal.

Maar hoe wordt een fotoshoot dan leuk?

Het allerbelangrijkst is dat we een beetje een klik hebben. We hoeven geen vrienden te worden, maar in een ontspannen sfeer gaat het een stuk beter. Dus laten we kennismaken en het liefst een beetje samen lachen (om niks). Weet je niks te zeggen? Als introvert is dat voor mij ook bekend terrein. Ik geef alvast wat suggesties van onderwerpen waarop ik meestal wel los kan gaan:

  • jouw interessante beroep of hobby (ik ben hartstikke nieuwsgierig)
  • reizen, liefst naar niet toeristische gebieden
  • fotografie (duh)
  • honden en katten, app me gerust een filmpje op zijn tijd
  • tips voor bingewatchwaardige crimi’s, liefst Scandinavische

Er moet niks, er kan veel

Jij beslist. Wil je liever niet echt poseren of gemaakt lachen? Helemaal goed, dan doen we het anders. Wil je niet in een park op de foto, maar midden op het Van Heekplein in Enschede? Leuk! Of wil je met je cavia poseren? Hoe meer zielen…

Vertel me ook wat je in de nabewerking wilt. Gooi je complexen gewoon maar op tafel (figuurlijk dan). Ik heb ze ook, dus ik snap je. Alles wat je over twee weken nog hebt Photoshop ik in principe niet weg (littekens, moedervlekken, 20 kilo), maar bij fine art mag het best een beetje over the top.

Openheid vind ik wel belangrijk. Dat is goed voor het verwachtingenmanagement. En als directe ex-westerse kan ik wel wat hebben.

Jacques Simon van De Museumfabriek in Enschede is helemaal in zijn element tijdens het determineren van vlinders. Daarom kozen voor we voor een foto van Jacques in actie.

Lieke uit Losser vond het best spannend om gefotografeerd te worden. En voor de foto lachen was een beetje teveel gevraagd. Helemaal goed, als kinderen gewoon hun gang gaan worden de foto’s (in mijn ogen) een stuk beter.

Maar niet àlles kan

Mijn portfolio geeft een aardige indruk van wat ik doe. Sommige shoots sla ik over, zoals bruiloften en shoots met zwangeren en baby’s. Voor uitvaarten, sportfotografie, productfotografie en boudoirshoots verwijs ik je graag naar een specialist. Bij portretten, honden-/dierenfotografie, (zakelijke) reportages, fine art en reisfotografie ben ik graag van de partij.

En nu?

Heb je foto’s nodig voor je website, tijdschrift, folder of socials? Zakelijk of privé? Weet je precies wat je wilt of wil je liever eerst sparren? Mail of app me even. ’t Löp wa lös!