Inhoud van deze blog
Deel blog via sociale media

Kan jouw interieur wel een boost gebruiken? Een foto aan de muur is een mooie manier om je interieur te pimpen en een persoonlijke touch toe te voegen. Maar hoe kies je de perfecte foto? In dit blog geef ik je een aantal tips.

Tips voor het kiezen van een foto voor aan je muur

 • Kies je stijl. Wat voor soort foto past bij de rest van je interieur? Hou je van moderne kunst, van realistische fotografie of van foto’s met een nostalgische uitstraling?
 • Denk aan de grootte van de foto. Hoe groot is de muur waar je de foto wilt hangen? Zorg ervoor dat de foto de juiste afmetingen heeft voor de muur. Denk groot! Een kleine foto valt al snel weg. Hang de foto ook niet te hoog, op ooghoogte is het mooist.
 • Let op de kleuren. De kleuren van de foto moeten passen bij de kleuren in je interieur. Denk daarbij gerust outside the box. Roze en rood vloeken tegenwoordig niet meer en een kleurrijke print of foto valt lekker op in een zwart-wit interieur.

Op Society6 kun je op tags zoeken, zoals colorful, landscape, portrait etc. Dat helpt je door de bomen het bos te zien.

Kies kunst die je raakt

Koop een foto die je aanspreekt. Het belangrijkste is dat je een foto kiest die je mooi vindt en die je een goed gevoel geeft. Omdat smaken verschillen geef ik je een paar voorbeelden.

 • Kies voor een portret van je huisdier, je kind(eren) of andere familieleden die je dierbaar zijn. Dan zit je altijd goed.
 • Ga voor een foto die jou het ultieme vakantiegevoel zit en waarbij je lekker kan wegdromen over je komende vakantiebestemming. Wordt het Madeira of Lapland?
 • Kies voor een abstract of minimalistisch kunstwerk voor het ultieme zengevoel.

Maar je kunt natuurlijk ook voor abstract kiezen, als je je interieur een moderne touch wilt geven.

Wat ik zelf heb hangen?

In mijn huis vind je natuurlijk foto’s van mijn familieleden. Vooral mijn kleinzoon is hartstikke fotogeniek (maar ik ben een beetje bevooroordeeld). Ook de foto’s van de huisdieren ontbreken niet. Daarnaast hangt er een foto van Harry Ward, met een beeltenis van Santiago de Compostela. Tijdens mijn wandeltocht strandde ik halverwege met een blessure, maar ooit ga ik hem nog eens helemaal lopen. En daarnaast vind je de laatste foto’s en AI-art die ik maakte en die een plekje aan de muur verdienen.

Meer lezen?

In mijn gratis e-book vind je nog meer tips voor het kiezen van de perfecte foto. Na het lezen weet je:

 • hoe je kunst kiest die bij je past
 • uit welke stijlen je kan kiezen
 • hoe je je eigen galerij want maakt

en nog veel meer. Download het e-book meteen, zodat je direct aan de slag kan.

Nieuwsgierig naar welke kunst aan de muur ik maakte?

Bekijk mijn designs.

Enkele andere blogs die interessant voor je kunnen zijn

 • Twee van mijn reisfoto's staan in het dubbeldikke zomernummer van Zoom.nl 2024 (een fototijdschrift). Ik maakte ze tijdens een rondreis door Albanië, een vakantieland dat ik je echt kan aanbevelen. Albanië heeft alles wat je zoekt: prachtige stranden, indrukwekkende bergen en een rijke geschiedenis. En het mooiste? Het is nog relatief onontdekt, dus je vermijdt de toeristenmassa's. Aan de Albanese Rivièra vind je schilderachtige dorpjes zoals Dhërmi en Himarë. Daar voelt [...]

 • In 2023 fotografeerde ik Torsten Beijaard bij SEIN, het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Zijn missie: de wereld laten weten hoe het is om epilepsie te hebben. En die missie raakte me, omdat ik zelf ook epilepsie heb gehad. Alleen ik had de mazzel om vanaf mijn elfde aanvalsvrij te zijn. Hij niet. Eén foto sprong er voor mij uit: de foto vlak na een insult. Torsten kijkt nog een beetje [...]

 • Review vroeg me om de LensBaby OMNI flare bundle voor ze te testen. Met een magnetische ring plaats je diverse tools vóór je lens, zodat je creatieve effecten creëert zonder Photoshop. Hieronder vind je mijn bevindingen. Gebruiksgemak Objectieven hebben verschillende diameters. Door de bijgeleverde adapterringen past de ring waarop je de magneten plaatst op al mijn objectieven. Kijk dus vooraf even welke maten je nodig hebt. Je klikt de tools (dat zijn [...]