Inhoud van deze blog
Deel blog via sociale media

In 2023 fotografeerde ik Torsten Beijaard bij SEIN, het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Zijn missie: de wereld laten weten hoe het is om epilepsie te hebben. En die missie raakte me, omdat ik zelf ook epilepsie heb gehad. Alleen ik had de mazzel om vanaf mijn elfde aanvalsvrij te zijn. Hij niet.

Eén foto sprong er voor mij uit: de foto vlak na een insult. Torsten kijkt nog een beetje verdwaasd in de richting van mijn camera, die op tafel ligt. Ik druk snel af en dat is hem. Dé foto.

Om Torsten te helpen met zijn missie stuur ik de foto in naar Moments Collective, een internationale tentoonstelling in Athene, voor foto’s die een verhaal vertellen. Binnen tien minuten heb ik antwoord: de foto wordt geëxposeerd op de tentoonstelling van 2024.

3 juni 2024: opening van de expositie

Uiteraard bezoek ik de tentoonstelling zelf, waar ik een ontzettend warm welkom krijg van de curator en van founder Tassos Spetsieris. Torsten gaat zelf een week na mij naar Athene, samen met zijn tante en begeleider van SEIN. Ook hij wordt met open armen ontvangen en krijgt de gelegenheid zijn verhaal te doen.

Verder stond de foto in EpilepsieNL en RTL plaatste een indrukwekkend interview met hem.
Er staat nog één ding op zijn bucketlist: een tv-optreden. Dus als je connecties hebt: laat het me weten.

Enkele andere blogs die interessant voor je kunnen zijn

  • Twee van mijn reisfoto's staan in het dubbeldikke zomernummer van Zoom.nl 2024 (een fototijdschrift). Ik maakte ze tijdens een rondreis door Albanië, een vakantieland dat ik je echt kan aanbevelen. Albanië heeft alles wat je zoekt: prachtige stranden, indrukwekkende bergen en een rijke geschiedenis. En het mooiste? Het is nog relatief onontdekt, dus je vermijdt de toeristenmassa's. Aan de Albanese Rivièra vind je schilderachtige dorpjes zoals Dhërmi en Himarë. Daar voelt [...]

  • Review vroeg me om de LensBaby OMNI flare bundle voor ze te testen. Met een magnetische ring plaats je diverse tools vóór je lens, zodat je creatieve effecten creëert zonder Photoshop. Hieronder vind je mijn bevindingen. Gebruiksgemak Objectieven hebben verschillende diameters. Door de bijgeleverde adapterringen past de ring waarop je de magneten plaatst op al mijn objectieven. Kijk dus vooraf even welke maten je nodig hebt. Je klikt de tools (dat zijn [...]

  • Samen met Danie van Styn ontwikkelde ik de online cursus Midjourney. Wil jij je visuele content naar een hoger niveau tillen? Zonder afhankelijk te zijn van dure designers of complexe software? Dan is Midjourney de tool die je zoekt. Midjourney is een hartstikke leuke en verslavende AI-tool die tekst omzet in op maat gemaakte afbeeldingen. Met Midjourney kun je in een handomdraai unieke beelden creëren, die jou onderscheidend maken en je [...]