Inhoud van deze blog
Deel blog via sociale media

Twee van mijn reisfoto’s staan in het dubbeldikke zomernummer van Zoom.nl 2024 (een fototijdschrift). Ik maakte ze tijdens een rondreis door Albanië, een vakantieland dat ik je echt kan aanbevelen.

Albanië heeft alles wat je zoekt: prachtige stranden, indrukwekkende bergen en een rijke geschiedenis. En het mooiste? Het is nog relatief onontdekt, dus je vermijdt de toeristenmassa’s.

Aan de Albanese Rivièra vind je schilderachtige dorpjes zoals Dhërmi en Himarë. Daar voelt het alsof je in een ansichtkaart stapt. Hou je meer van strand, dan kun je ook je hart ophalen. Het water is er glashelder.

Avonturiers komen aan hun trekken in het binnenland. De ruige bergen en ongerepte natuurgebieden, zoals het Valbona Valley National Park (waar de foto met de bergen is gemaakt), bieden spectaculaire wandelroutes en adembenemende uitzichten.

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen hun hart ophalen in steden als Gjirokastër en Berat. Deze oude steden staan vol met Ottomaanse architectuur en geven je een kijkje in het verleden van Albanië. Via de geplaveide straatjes ontdek je de verborgen pleintjes en gezellige cafés. En de koffie of een biertje op een terras kost er een schijntje.

Ik ga graag nog een keer terug. Met mijn camera uiteraard.

Enkele andere blogs die interessant voor je kunnen zijn

  • In 2023 fotografeerde ik Torsten Beijaard bij SEIN, het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Zijn missie: de wereld laten weten hoe het is om epilepsie te hebben. En die missie raakte me, omdat ik zelf ook epilepsie heb gehad. Alleen ik had de mazzel om vanaf mijn elfde aanvalsvrij te zijn. Hij niet. Eén foto sprong er voor mij uit: de foto vlak na een insult. Torsten kijkt nog een beetje [...]

  • Review vroeg me om de LensBaby OMNI flare bundle voor ze te testen. Met een magnetische ring plaats je diverse tools vóór je lens, zodat je creatieve effecten creëert zonder Photoshop. Hieronder vind je mijn bevindingen. Gebruiksgemak Objectieven hebben verschillende diameters. Door de bijgeleverde adapterringen past de ring waarop je de magneten plaatst op al mijn objectieven. Kijk dus vooraf even welke maten je nodig hebt. Je klikt de tools (dat zijn [...]

  • Samen met Danie van Styn ontwikkelde ik de online cursus Midjourney. Wil jij je visuele content naar een hoger niveau tillen? Zonder afhankelijk te zijn van dure designers of complexe software? Dan is Midjourney de tool die je zoekt. Midjourney is een hartstikke leuke en verslavende AI-tool die tekst omzet in op maat gemaakte afbeeldingen. Met Midjourney kun je in een handomdraai unieke beelden creëren, die jou onderscheidend maken en je [...]